Houd deze vraag maar even bij je

Thuis komen bij jezelf

Het is niet zo lang geleden dat Mark bij mij kwam met de volgende vraag: Ik voel mij onzeker en wat niet meer wat ik kan en wat ik wil. Mark had net een faillissement achter de rug en was druk op zoek naar een baan. Mark is een slimme vent die het al even niet meer wist.

Ik stelde hem de vraag waar hij mee aan de slag wilde en hij beantwoorde deze vraag met het vertellen van zijn levensverhaal. Na enige tijd geluisterd te hebben herhaalde ik mijn vraag en Mark dook weer zijn verleden in. Na enige tijd geluisterd te hebben vroeg ik hem opnieuw waar hij mee aan de slag wilde en Mark keek even vreemd op maar herhaalde zijn antwoord. Blijkbaar heeft hij hier behoefte aan dacht ik. Aan dit gesprek kwam na een uur een einde en Mark vroeg mij wat ik van het gesprek vond. Ik vond het leuk om hem op deze manier te leren kennen en zo meer over hem te weten te komen vertelde ik hem. Hij vroeg mij wat nou het resultaat van dit gesprek was en vond het een beetje een vreemd gesprek. Houd die vraag maar even bij je zei ik “wat is nou het resultaat van dit gesprek”.

Enige tijd later hadden we elkaar aan de telefoon. Hij had nagedacht over de vraag maar wederom met het vertellen van zijn levensverhaal. Ik besloot het anders aan te pakken en vroeg hem opnieuw waarmee hij aan de slag wilde en even stil te staan bij mijn vraag en even niet te antwoorden. het werd stil…..heel stil…. en opeens hoorde ik aan de andere kant “ik denk dat ik het begrijp”.

Voel jij wat hier gebeurd?

3 maanden later kreeg ik een whatsapp van hem vol reflectie en dankbaarheid voor mijn bijdrage aan zijn proces. Er had zich bij hem een mentale switch voorgedaan en hij heeft inmiddels zijn droombaan. Op dit soort momenten ervaar ik weer wat ik als coach allemaal niet zie en hoor. De kracht zit in het feit dat ik wist waar Mark mee worstelde. Ik ken dit uit mijn geschiedenis. Een luisterend oor, verbinding met het probleem en de juiste vraag leid er dan toe dat Mark in staat was zich te verbinden met waar het voor hem over ging. Op dit soort momenten ervaar ik weer wat een wijsheid wij als mensen toch hebben. En als we de moed hebben om stil te staan bij waar het werkelijk over gaat er ook antwoorden komen. Dan voel ik dankbaarheid dat ik het bij mocht wonen en voel ik mij gelukkig met wie ik ben en wat ik doe. Hou ik ook nog even bij mij 🙂

Ben jij nieuwsgierig en wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen?

neem dan contact met mij op!

 

 

Related Posts

Leave a Reply