Regie nemen of aanpassen?

 • Als je niet weet wat jij wilt in contact met de ander, dan word het bepaalt door de agenda van die ander.
  Daar waar je eigen wil op de achtergrond raakt, pas jij je dan aan. Als je jezelf teveel aanpast wordt de ander belangrijker dan jij zelf en zal je alles doen en willen bereiken omdat te voorkomen en misschien ook wel door de ogen van de ander. Als dit niet lukt dan voel je afgewezen door diezelfde ogen. Bij een wil die op de achtergrond is geraakt zie je jezelf ook niet meer als heel. Je hebt de ander nodig om heel te zijn.

  Ik ken dat zelf goed vanuit mijn geschiedenis, het gaat dan om het fysiek, emotionele en mentale aspect daarvan. Mijn moeder had mij nodig om zichtbaar te zijn en dus paste ik mijzelf aan. Niet bewust maar instinctief. Mijn vader was afwezig van wege zijn werk dus werd een deel van mij ook onzichtbaar. Vele van jullie zullen dit op een bepaalde manier herkennen.

  Je bent niet verantwoordelijk dat dit je overkomen is, je bent wel verantwoordelijk voor de heling.

  In je werk ben je prestatiegericht en is er weinig aandacht voor de relatie met medewerkers. In je privé heb je weinig om te delen totdat je het zat bent en dan maak je ruzie. In beide gevallen ben je erg afhankelijk. Het vraagt moed om hier de verantwoordelijkheid voor te nemen.

  Dit vraagt om leiderschap, regie en verantwoordelijkheid nemen. Dit kan je niet alleen, hier heb je een gids/getuige bij nodig met wie je dit deelt. Kijk om je heen er zijn er genoeg!
  www.thuiskomenbijjezelf.nl

Related Posts

Leave a Reply