Voel jij je wel eens eenzaam?

Thuis komen bij jezelf

De definitie van eenzaam is; het ervaren verschil tussen aanwezig contact en gewenst contact. Het valt niet altijd me om dit te herkennen. Ik heb er zelf ook lang mee geworsteld.

Alleen sta je in je kracht en kan je de wereld aan, bij eenzaamheid verzet je je er tegen.

Vanaf het moment dat ik begon met werken was ik ambitieus. Ik hoopte met mijn prestaties dat te krijgen waar ik naar verlangde. Dit heb ik lang volgehouden! Er is veel erkenning op mij afgekomen maar nooit dat wat ik echt nodig had. Hetzelfde heb ik ook geprobeerd in mijn relaties. Als ik maar goed genoeg voor haar zorgde dan zou zij op een gegeven moment ook wel voor mij gaan zorgen. Als ik mij maar zou aanpassen dan zou zich ook wel een keer aan mij aanpassen. Als ik maar hard genoeg mijn best deed dan zou het op een dag wel allemaal goed komen. Ik bleef diep van binnen eenzaam.

Het bewust worden van bovenstaande heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het anders ben gaan doen! Het werd tijd dat ik mijzelf centraal stelde, niet nog meer van hetzelfde maar iets heel anders.

Zo kwam ik thuis bij mijzelf. Ben ik aandachtig gaan luisteren naar wat ik wil, wat ik nodig heb en waar ik naar verlang. Dit viel niet altijd mee. Ik heb moeten erkennen dat het verleden het verleden is en dat je daar niets meer aan kunt veranderen. De gevolgen heb je te omarmen. Mijn hoofd wist dit al wel maar het kind in mij niet.

Het verschil tussen eenzaam en alleen? Omarm het kind in je met alle liefde die je in je hebt en je voelt het zelf. Verbind je met alles wat er is in plaats van je er tegen je er tegen te verzetten. Wees dankbaar en liefdevol en deel!

Related Posts

Leave a Reply